08 octombrie, 2016

CETAVICH - VIATA SI MISTERELE EI


0.     Preambul

Cetavich este un nume propriu, nascut si murit anonim, dar in acelasi timp poate reprezenta cumulat existenta tuturor oamenilor de pe aceasta planeta denumita Pamant prin constiinta insumata a lor.

1.     Amor – o lipsa de repere

Ne nastem si murim sub auspiciile acelorasi date lipsa.Atat intrarile cat iesirile noastre au lipsuri de repere.Astfel inceputul si sfarsitul nostru e contopit in mister si lasa loc speculatiilor copilaresti care isi pun amprenta in timp asupra neputintei noastre omenesti de a accepta viata ca pe un joc al incertitudinii.

  
2.     Evolutia


Evolutia noastra este un efort sustinut de generatii intregi.Punctual suntem amprentati de arborele genealogic care ne ghideaza spre un model al fericirii.

Intr-un sistem dual, aparentele sunt iluzii si perceptia este una formala, astfel si viata noastra sufera prin lipsa fundatiei identitatii incipiente.

3.     Chintesenta vietii

Fiecare zi din viata noastra e doar o lectie, fara greseli, doar lectii care ne ghideaza spre nivelul urmator.

Nu exista trecut, prezent si viitor, asa cum nu exista reper pentru inceputul si sfarsitul nostru.

Perceptia infinitului care poate fi anticipata deopotriva corect sau gresit , poate fi asimilata ca repere pentru inceput si sfarsit.

Viata inseamna sa accepti lucrurile asa cum sunt, sa iubesti, sa fii fericit si sa te pregatesti pentru urmatoarea provocare care poate fi chiar infinitul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...