24 aprilie, 2016

TRECUTUL, PREZENTUL, VIITORUL - O ILUZIE

Motto propriu, insusit si asumat: lucrurile nu sunt ce par, depind doar de reperul de referinta!

Albert Einstein afirma ca trecutul, prezentul si viitorul nu exista separat, sunt simple iluzii.
Daca timpul si spatiul sunt variabile interdependente, atunci cand reperul referinta difera, ele pot fi deopotriva trecut si viitor.
Cel mai simplu exemplu: doi gemeni, unul pleaca cu o nava spatiala la mii de ani lumina cu o viteza superluminica, timp de o zi.Dupa ce se reintoarce pe Pamant, geamanul care a stat pe loc are cu 20 de ani mai mult, fata de geamanul care a pierdut doar o zi din viata lui.
Daca luam ca reper referinta pentru cei doi gemeni prezentul celui plecat spre alta planeta, pentru cel de pe pamant, prezentul inseamna trecut, iar pentru cel plecat, prezentul inseamna viitor.
Modul nostru de a percepe viata pe Pamant, a facut sa etichetam timpul in trecut, prezent si viitor.
Daca am calatori mii de ani lumina in perioade mici de timp, modul de a percepe viata va fi diferit, fiindca totul va fi diferit de constiinta noastra bine amprentata de Pamant.
Constiinta noastra formeaza timpul si universul deopotriva, constiinta noastra formeaza trecutul, prezentul si viitorul ca parti distincte ale evolutiei noastre unice pe acest Pamant



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...