16 octombrie, 2015

TELEGONIA

Motto propriu, insusit si asumat: miturile despre genetica, au o samanta de adevar!

Telegonia este o teorie, demonstrată cu ajutorul geneticii, care susţine că primul partener sexual din viaţa unei femei este tatăl genetic al copiilor săi. De aici reiese ideea că indiferent de bărbatul cu care o femeie face copii, tatăl biologic de drept este primul partener din viaţa acesteia, ba mai mult fiecare partener sexual contribuie la dezvoltarea structurii ADN-ului ai copiilor săi.
Intrebarea buclucasa este urmatoarea, draga cititorule, tu cati copii ai?Dar conform teoriei telegoniei, cati copii ai?
Din vremuri demult apuse, erau niste obiceiuri, in care sotia trebuia sa fie virgina si sa intretina relatii intime de-a lungul casatoriei doar cu sotul.Vremurile sau mai schimbat, reperele morale sunt optionale, jocurile supravetuirii sunt altele, putem gasi un vinovat in atatea statistici si probabilitati?
Organismul uman este unic.Evolutia naste incertitudini, in exprimarea noastra fata de mediul inconjurator, dar imprima detalii nesemnificative despre urmasi, care sunt ramasite ale unui adn dezmembrat de evolutie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...