06 septembrie, 2015

0,01%

Motto propriu, insusit si asumat: procentul aparent nesemnificativ face diferenta in viata!

Deunazi am vazut o emisiune pe TVR HD, era vorba despre o patinatoare europeana la varsta de 17 ani, care in urma unui accident, desi s-a recuperat normal in proportie de 99,99% nu a mai reusit sa aiba rezultate care sa o propulseze spre elita mondiala.
Ce inseamna de fapt acel 0,01%, inseamna acea forma de transa pe care o obtii atunci cand nivelul psihic, fizic, emotional e perfect sincronizat, orice grija, teama, prejudecata te duce pe taramul oamenilor obisnuiti care nu pot sa-si depaseasca limitele.
La o scara mai mica, acelasi lucru l-am patit si eu, practic vorbesc din propria mea experienta, orice soc emotional te duce intr-o lume a ingrijorarii, opuse relaxarii.
Atunci cand faci sport, o faci in mod natural, fara sa te preocupe reusita sau esecul sau posibilitatea de a te accidenta si atunci rezultatele sunt maxime, dar atunci cand te gandesti ca te-ai putea accidenta, rezultatele nu pot fi decat mediocre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...