18 iulie, 2015

TOP 5 PICTORI ROMANI CONTEMPORANI 2015


Motto propriu, insusit si asumat: pictura reflecta in oglinda forma nefinisata a sufletului pictorului.

Am analizat, interpretat, apreciat si am realizat o a patra editie revizuita, imanenta si updatata a topului pictorilor romani contemporani in anul 2015, restructurata printr-un context fericit si anume, raportarea mea fata de pictura se realizeaza in acest moment printr-o emotie directa si nu printr-o emotie general estetica specifica iubitorilor de frumos ( amatorilor de arta ).

Pictura este o creatie care exprima emotii din suflet si imprima emotii pentru sufletele celor care reusesc sa iubeasca arta in general.

„Dacă pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui nu numai să o ierte, dar chiar s-o caute. Îmi privesc chipul şi îmi cântăresc sănătatea. Amândouă poartă semnele grijilor, ale ambiţiilor şi remuşcărilor care contorsionează fizionomia fiecăruia din noi. Iată de ce ar trebui să iubim arta. Ea procură acelora care vor să-şi echilibreze viaţa, calmul, împlinirea morală şi chiar sănătatea” citat din Jean-Baptiste Camille Corot pictor francez.

Top 5 pictori romani contemporani este in ordinea urmatoare:

1.      Camelia Mitea





3.      Irina Corduban





4.      Dorina Costras



5.      Elena Oleniuc




Unii pictori reusesc sa treaca de un anumit nivel in exprimare, atunci cand pasiunea se sincronizeaza cu munca asidua, echilibru sufletesc si cand reusesc sa fie motivati de placerea executiei lucrului in sine si nu sunt preocupati de reusita sau esec.

Atunci cand se simt limitati de timp, de exterior, de interior, stagneaza la un nivel de mediocritate care in timp devine apasator precum un cerc vicios.

Pictura este o poezie despre cei care viseaza, au sperante ca viata este colorata in culorile pe care  si le imagineaza si nu in cele care exista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...