13 iunie, 2015

DANS CONTEMPORAN

Motto propriu, insusit si asumat: dansul contemporan o forma de inhibare a rigiditatii emotionale!

Istoria actuala, arata ca suntem mult mai completi, mai ageri, mai inteligenti ca acum 100 de ani, dar mult mai sensibili emotional.Aceasta rigiditate emotionala a noastra deriva din stresul cotidian, din progresul tehnologic care ne depaseste si ne copleseste uneori, invandandu-ne sufletul cu emotii negative, ce ne altereaza organismul.
Dansul contemporan aduce putin cu dansul tribal.Iar daca facem o paralela la nivel de arta, aduce cu pictura in evul mediu, o exprimare a simturilor primitive din subconstient, care ies la iveala in conditii de armonizare a sufletului, de recunoastere a stimulilor noi, cu care venim in contact atunci cand pasiunea se imbina cu placerea actului pur pe care il executam.
Dansul contemporan este o evolutie in plan sufletesc si este atat de placut ochiului nostru, fiindca este o inspiratie din trecut cu care karma noastra s-a confruntat de atatea ori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...