05 aprilie, 2015

OPERA DE ARTA

Motto propriu, insusit si asumat: o opera de arta este o revelatie a subconstientului!

Adevaratii amatori de arta sunt insa mult mai rari, decat cei care se proclama iubitori de frumos.Intelegerea adevarata si adanca a operei de arta presupune o calitate de simtire si un fel de a te bucura de ea, de care nu e capabila marea majoritate a publicului.Oricum aceasta mare majoritate, desi incompetenta, are pretentia sa guste frumosul.
Amatorii de arta, criticii de arta, istoricii de arta, au placerea de a studia arta si de aici poseda un avantaj fata de iubitorii de frumos, stiu sa deosebeasca opera de arta de calitate de copie, de arta pur intimplatoare fara substrat.Ei stiu sa descifreze trairile artistului si valoarea lui, astfel incat sa ajunga la un numitor comun cu restul profesionistilor.
Iubitorii de arta, au o emotie general estetica fata de operele de arta, pe cand profesionistii de arta au o emotie directa asupra operei de arta, descifrand tendinte ale pictorului preluate de la predecesorii sai, tehnica coloritului, trairile lui si mai presus de toate, intreaga opera privita ca un clasor de timbre!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...