18 aprilie, 2015

CULTUL PENTICOSTAL

Motto propriu, insusit si asumat: cultul religiilor, o forma de discriminare neinteleasa!

Ieri am observat pe drum doua fete tinere, din religia penticostala si mi-am dat seama ca si simplu observator, ca in figura celor doua, exista atat naturalete cat si naivitate, un contrast care face diferenta intre un crestin si un om de orice alta religie!
Regulile de baza in religia penticostala, sunt modestia si simplitatea, probabil cele doua atrag ca un magnet naturaletea, dar in aceeasi masura, inocenta, naivitatea, lipsa culturii celorlante religii, ii face sa fie lipsiti de interes, pentru integrarea intr-o religie preponderent ortodox crestina.
Intrebarea buclucasa presupune ca o cultura diferita fata de cea majoritara, este  considerata una extrema, de prost gust, atunci cand nu reusesti sa te integrezi intr-o majoritate, ai numai de pierdut!
Intr-o societate ce presupune schimbari continue, lipsa cunoasterii culturii celui de langa tine, face ca lipsa experientei vietii sa-si puna amprenta pe valoarea ta ca individ si ca gena pe termen lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...