01 decembrie, 2014

MESERIA DE SCRIITOR

Motto propriu, insusit si asumat: scrii din pasiune, nu pentru bani!

Mai nou ma uit pe TVR HD si sunt unele emisiuni care imi plac mult.Incepand de la ora de jazz de sambata, pana la emisiunea meseria de scriitor, garantat 100% etc.
Meseria de scriitor in Romania se face strict din pasiune, practic e un exercitiu pentru suflet, pentru spirit, pentru tine ca persoana care doresti sa faci din nimic ceva frumos, sa extinzi partea frumosului la infinit printr-o expectativa de modestie, toleranta si altruism.
Procesul de creatie este unul oarecum misterios, practic se incepe de la o scanteie intre neuroni, e un dar mostenit, o explorare a necunoscutului si redarea lui in cuvinte sincronizate, cu rima, care sa respecte o masura a tonului, culorii la figurat vorbind.
Inspiratia este una sincrona cu universul propriu al tau, cu valorile tale morale educate in timp, cu sperantele si visele tale, cu ambitiile si grijile tale.
Creatia este o forma de transa, o forma naturala de exprimare primitiva, care este cursiva, clara si care imprima emotii cititorului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...