15 octombrie, 2014

CIRCUMVOLUTIUNE

Motto propriu, insusit si asumat: pamantul realizeaza o circumvolutiune in jurul soarelui odata la 24 de ore!

Realitatea din Romania de azi, este una in limitele normale.Doar 1 din 7 romani stiu ca pamantul se invarte in jurul soarelui si doar 1 din 140.000.000 de locuitori ai planetei stiu ce sunt acelea epicicluri.
Termenul de "alfabetizat stiintific" este destul de utilizat printre cunoscatori, dar stiind deja ca in mensa sunt doar 2% din populatia lumii, iti dai seama, ca nu prea conteaza acest aspect minor.
Si acum pun o intrebare la care nu exista raspuns, dar totusi eu am sa raspund si va rog sa precizati procentul de adevar dintr-un posibil fals:se alinieaza planetele vreodata?
Atunci cand epiciclurile vor fi excentrice in jurul axei Pamantului, in acest caz nodurile orbitelor vor coincide si exista o sansa mica ca planetele sa se alinieze corect!
Unele raspunsuri sunt foarte greu de infirmat deoarece autorii lor, asta au si urmarit.Ei pot sintetiza informatii de o complexitate foarte mare in cinci minute si apoi sa elaboreze o teorie, care nu poate fi contrazisa niciodata!
Testul suprem pentru un mensa este sa isi imagineze lucruri pe care nu le-a mai experimentat niciodata, practic sa porneasca de la nimic si sa ajunga la infinit, printr-o descriere metaforica, dar totusi realista!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...