11 septembrie, 2014

WHO IS STEPHEN HAWKING

Motto propriu, insusit si asumat: geniile niste persoane cu putere de perceptie peste medie!

Conform dex online GÉNIU, genii, s. n. I. 1. Cea mai înaltă treaptă de înzestrare spirituală a omului, caracterizată printr-o activitate creatoare ale cărei rezultate au o mare însemnătate.
Creativitatea emergentă- este nivelul suprem al creativităţii la care ajung foarte puţini indivizi şi presupune descoperirea unui principiu,a unei idei care să revoluţioneze un întreg domeniu de cunoaştere.De exemplu,teoria relativităţii a lui Albert Einstein.Este vorba despre cel mai greu nivel de înţeles şi de explicat ,iar cei ce ating acest nivel sunt calificaţi drept genii.
Geniile detin multiple domenii ale inteligentei si reusesc sa intefereze domeniile astfel incat continutul rezultat sa fie unul greu de interpretat, inteles sau de infirmat.
Pana la urma cine este Stephen Hawking, un celebru astrofizian englez, care a reusit sa infranga o boala necrutatoare si care reuseste datorita aptitudinilor in domeniile multiple ale inteligentei, sa reuseasca prin textele sale sa ne ameteasca cu detalii si teorii greu de exprimat tehnic, practic sau de infirmat printr-o metoda sau alta.
Ultima lui teorie despre particula lui Dumnezeu, mi se pare o cacealma.Ceva care sa ne tina timpul ocupat.Stiu ca este foarte greu sa detii informatii despre matematica, fizica, chimie, astronomie, sa le legi impreuna si printr-un rationament simplist sa emiti o teorie care sa aiba vreo legatura cu realitatea care ne inconjoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...