20 septembrie, 2014

CONCEPTUL DE ARTA INTEGRATA

Motto propriu, insusit si asumat: Cultura este hrana spiritului omenesc ce tinde spre desăvârşire!

In anul 2006 urma sa se acrediteze la Cluj prima facultate de arta si design, denumita arta integrata.
Dupa ce 4 ani de zile, am facut publicistica si urma sa ma specializez ca critic de arta pe domeniul pictura, mi-a venit ideea geniala sa ma gandesc la conceptul de arta integrata.
Desi nu sunt istoric de arta, desi nu am facut istoria artei, simt ca pot sa percep lucrurile ca si cum ar fi de mult acolo!
Pentru a defini mai bine conceptul de arta integrata, o sa incerc un mic exercitiu de imaginatie: luam o pictura in ulei pe panza, a unui pictor talentat, o rama speciala facuta de un sculptor renumit, adaugam un citat cules un publicist devotat domeniului in care activeaza, continuam sa adaugam niste leduri care sa puna in valoare culorile si liniile ascendente ale picturii, adaugam o cutie muzicala in interior, care sa prelungeasca vizual si auditiv stimuluii celui care ia parte la aceasta capodopera.
Pentru mine conceptul de arta integrata, inseamna intersectarea domeniilor precum pictura, muzica, poezia, sculptura etc reusind un produs unic, care capteaza atentia intr-un mod unic.
Aceasta idee s-ar putea pune in practica, incepand de la intrarile in muzee, in metrou, in statiile de autobuz.
In Romania sunt multi artisti, dar trebuie sa incepem sa facem selectia dintre valori si non-valori, sa trecem peste subiectivism si sa abordam o conceptie modernista despre viata intr-un mileniu care ne aduce mai aproape de perfectionism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...