17 august, 2014

SPECIALIST IN PRELUCRAREA SI ANALIZA DATELOR

Motto propriu, insusit si asumat: sinteza informatiilor la nivel global, un atu!


Bănci, retaileri, producători de echipamente industriale caută specialişti care să găsească şi să analizeze explozia de date din click-urile de pe Internet, de pe smartphone-uri sau alte dispozitive pentru a găsi modalităţi prin care să le controleze.
Salariul unui data scientist cu doar doi ani experienţă variază între 200.000 de dolari şi 300.000 de dolari pe an, adică până la 25.000 de dolari pe lună, potrivit specialiştilor în recrutare.
În 2012, potrivit celor mai recente statistici guvernamentale din SUA, existau 2.500 de doctori în statistică, biostatistică, fizica particulelor şi ştiinţa calculatoarelor – domenii de unde sunt de regulă recrutaţi specialiştii în analiza datelor.
Potrivit angajatorilor, candidaţii ideali trebui să aibă aptitudini pentru cercetarea de piaţă: capacitatea de a găsi modele prin analiza a milioane de informaţii din diferite surse, să asocieze modelele cu comportamentul consumatorilor şi să realizeze modele statistice care surprind impulsuri comportamentale.
Stau si ma intreb, chiar ai nevoie de un doctorat in statistica sa pentru a gasi un astfel de model performant.Uneori oameni cu fler, cu imaginative, pot gasi o idee de nisa, care sa surprinda si sa surclaseze un model matematic eficient, fiindca pana la urma, cum ai putea sa studiezi un comportament al consumatorilor, daca nu le stii religia, educatia, stilul de viata si logistica pe care o au la indemana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...