04 iulie, 2014

EXPERIMENT NR.2 FUTUROLOG VERSUS VIZIONAR

Motto propriu, insusit si asumat: uneori intuitia depaseste barierile stiintei!

Fiecare cand incercam sa vedem in viitor, o facem intr-un anumit fel, fiecare altfel decat precedesorul lui, fiindca fiecare om priveste din punctul lui de vedere si din reperele lui educate in timp.
Uneori simt ca sunt vizionar, fiindca intuiesc evenimente, fiindca ma bazez pe puterea mea de prevestire a unor evenimente ce se realizeaza ulterior.
Uneori ma simt futurolog, fiindca ma bazez pe metode de previonare si cercetare a viitorului, intr-un mod statistic si probabilistic care nu lasa loc de intepretari, dar care are si o marja mare de eroare, datorita rigiditatii tehnicii aplicate.
Geniile sunt vizionari si futurologi in acelasi timp, fiindca aplica cele doua combinatii de trasaturi si ajung sa fie foarte aproape de realitate, atunci cand intepreteaza un posibil eveniment din viitor.
Cercetatorii futurologi sunt limitati de propria lor metoda, care nu poate fi flexibila, la combinatii de erori.
Iar oamenii simpli cu har, care se autodenumesc vizionari, au un talent care e mai presus de intelegerea noastra asupra lucrurilor care ne depasesc ca si constientizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...