20 iunie, 2014

VERIFICARE SCAPARI GAZE

Motto propriu, insusit si asumat: unele lucruri tin de specialist, altele de logica!

Toata lumea la un moment dat a schimbat racordul flexibil de la aragaz, intrucat la revizia anuala de gaze, specialistul iti spune ca racordul tine maxim 4 ani.
Aduci un specialist sau unul care se pricepe, iti schimba racordul si apoi el face verificarea cu bricheta.Pe urma faci si tu cu apa si sapun si surpriza, ies bule mici de gaz.
Intrebarea este, sunt periculoase acele bule mici de gaz, pe termen lung sau scurt?De cata acumulare e nevoie pentru a a se produce o explozie.
Si atunci intreb specialistul, care nu poate raspunde la aceasta intrebare, pe simplul motiv ca nu exista in carti de specialitate acest raspuns, se spune doar ca nu e etans si nu e bine.
Logica imi spune, ca daca ma bazez pe probabilitate si statistica, acea bula mica de gaz, nu influenteaza pe termen lung sau scurt cu nimic camera respectiva, intrucat acumularea de gaz trebuie sa fie una masiva.Daca bula mica de gaz, in timp se transforma in una mare, e putin probabil, in timp e foarte probabil sa numai iasa nicio bula de gaz, fiindca se depun impuritati.
PS: venit specialist cu detector de gaze cu clasa de precizie mica, gasit scapari de gaze, cauza, furtun nou defect, schimbat, problema rezolvata!
Intrebarea este, ca detectorul este foarte sensibil la gaze si nu poti prevedea, daca acumularile in timp de o luna, fara aerisire mai deloc poate provoca o explozie sau nu, la acele scapari mici de gaze!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...