25 februarie, 2014

TERMOMETRU TATUAJ

Motto propriu, insusit si asumat: mereu apar inventii ingenioase, dar noi ne folosim mereu de ele, dupa 10 ani!

Oamenii de stiinta au creat un termometru foarte suplu si foarte precis, care se aplica la fel de usor ca un tatuaj temporar, lipindu-se fara probleme de pielea pacientului.
Noul tip de termometru, un senzor care are o grosime de doar 50 nanometri, care se prezinta sub forma unui circuit electronic cu latura de mai putin de doi centimetri, compus din senzori si rezistente miniaturale incrustate intr-o placuta de silicon microperforat, este la fel de elastic ca pielea umana.
Termometrul nu este invaziv, nu provoaca transpiratie si permite pacientului sa nu resimta niciun disconfort. El functioneaza in toate circumstantele, chiar si atunci cand pacientul se misca.
Acest prototip, cu care cercetatorii au efectuat masuratori de ordinul miimilor de grad, reprezinta o performanta "la fel de precisa precum camerele in infrarosu cele mai sofisticate".
De ce romanii sunt mereu la curent cu ultimele noutati in tehnica, dar nu se pot folosi de ele, fiindca nu au bani, nu au altii interesul sa ajunga asa ceva in tara noastra, fiindca tiparele noastre sunt precum intentiile conducatorilor nostri actuali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...