01 ianuarie, 2014

TOP 2014 PICTORI ROMANI IN VIATA


Dacă pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui nu numai să o ierte, dar chiar s-o caute. Îmi privesc chipul şi îmi cântăresc sănătatea. Amândouă poartă semnele grijilor, ale ambiţiilor şi remuşcărilor care contorsionează fizionomia fiecăruia din noi. Iată de ce ar trebui să iubim arta. Ea procură acelora care vor să-şi echilibreze viaţa, calmul, împlinirea morală şi chiar sănătatea.....................................citat din Jean-Baptiste Camille Corot pictor francez.

Pictura este o ramură a artelor plastice care reprezintă realitatea în imagini artistice bidimensionale, create cu ajutorul culorilor aplicate pe o suprafață (pânză, hârtie, lemn, sticlă etc.). Scopul este de a obține o compoziție cu forme, culori, texturi și desene, care dă naștere la o operă de artă în conformitate cu principiile estetice.

Topul este realizat in functie de emotia exhaustiva introvertita, perceputa la granita dintre estetic si originalitate.Valoarea unui pictor, rezida din acel cumul de factori, precum talentul, munca, ambitia, echilibrul interior, viziunea, imaginatia toate facute sincron intr-un tot unitar.

Imi place pictura, e o forma de a ma exprima atunci cand doresc sa transced timpul si spatiul.Pictura pentru mine reprezinta mai mult decat o emotie, reprezinta o incursiune in cultura popoarelor, un mesaj bine delimitat fata de realitatea ce ne inconjoara.

Creatia unui artist este in deplina concordanta cu valorile sale morale educate in timp.Valoarea lucrarilor unui artist, nu este una intimplatoare, este rodul perceptiei artistului despre viata in general si transpunerea emotiei proprii, pe o panza, astfel incat mesajul si emotia sa ajunga sa fie pe aceeasi lungime de unda cu cel care vizualizeaza lucrarile.

 Am analizat, interpretat, apreciat si am realizat o a treia editie revizuita si updatata a topului pictorilor romani in viata in anul 2014:
1.MITEA CAMELIA
3. ELENA OLENIUC
4. DORINA COSTRAS
5. GYURI LOHMULLER
6. ANDREEA GHEORGHIU
7. PREDA BIANCA ANGELICA
8. CAROLINA OCINSCHI
9. BOGORIN PREDESCU OANA
10. ANCA SUIUGAN



11. IERGUCZ GHEORGHE
12. MARIA DOINA CUBLESAN

13. IRINA CORDUBAN



Azi sunt critic de arta, maine publicist, poimaine poet, in fiecare zi port alta masca, care in final imi definesc propria mea personalitate.

Aceste lucruri fiind spuse, ma inclin cu respect in fata celor care au avut rabdare sa citeasca micul meu articol si va astept peste un an de zile, cu o noua editie, care sa ofere un  top obiectiv, transparent si imanent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...