19 ianuarie, 2014

CAPCANA GANDIRII

Motto propriu, insusit si asumat: capcana gandirii rapide, intre mit si adevar!

Daca vreau sa pacalesc pe cineva, cel mai simplu mod de a face asta, este de a ma baza pe reactia lui rapida la raspuns si imposibilitatea de a prevedea capcana.
O sa prezint un posibil scenariu, gandit de mine.
Mai jos o sa prezint o strofa scrisa ori de Mihai Eminescu sau de Vasile Alecsandri, precizati in cel mai scurt timp posibil rezultatul:
''Ma pierd prin mii de stele,
Asa mi-a fost mereu predestinat,
Ce-mi pasa mie, ca altii doar in joaca,
Doar cu privirea le-au cautat.''
Evident ca raspunsul o sa fie Mihai Eminescu, fiindca Vasile Alecsandri are alt stil, poezia se apropie mai mult de Mihai Eminescu.Dar strofa aceasta e scrisa de mine.
Daca ne bazam pe gandirea lenta, la o simpla cautare pe google, cineva isi va da seama ca poezia e a mea.Pe acest lucru se bazeaza si supermarketurile atunci cand vand produse.Pe trasaturile negative ale cumparatorilor si pe gandirea rapida.
Ca sa scapi de aceasta capcana a gandirii, trebuie sa fii o persoana echilibrata, viata ta sa fie una ponderata si evident atunci cand vei lua decizii pe gandirea rapida, automatismul tau lucrat curat in timp, te va ajuta sa ei decizia cea mai buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...