04 decembrie, 2013

PSIHOLOGIE VERSUS PARAPSIHOLOGIE

Motto propriu, insusit si asumat: inteligenta emotionala un reper al echilibrului!

PSIHOLOGÍE s. f. 1. Știință care se ocupă cu studiul proceselor și al particularităților psihice.
PARAPSIHOLOGÍE s. f. Ramură a psihologiei care studiază fenomenele psihice paranormale (percepția extrasenzorială, telepatia etc.) care nu sunt încă explicate științific.
Se spune ca presedintele Traian Basescu ar fi apelat la serviciile unui parapsiholog la sugestia fiicei sale Ioana, la alegerile prezedintiale din anul 2009.
Oare e chiar asa importanta psihologia?
Eu aveam o teorie precum ca orice dezechilibru in plan psihic sau fizic duce la defecte, trasaturi negative care pe termen lung duc la dezechilibre energetice in organism.
Orice persoana echilibrata, consider ca nu ar avea nevoie de psiholog sau parapsiholog.
Albert Einstein, a murit deoarece nu a vrut sa faca o simpla operatie, fiindca in conceptia sa, orice reparatie artificiala a organismului duce in final la acelasi rezultat si la dezechilibre ale starii fizice si psihice.
Daca ar fi sa tragem o linie peste timp, as spune ca orice ajutor al unui psiholog la fel ca si in cazul medicamentelor are rezultate doar pe termen limitat, pe termen lung e sortit esecului.
Stau si ma gandesc ca atunci cand castigi o lupta cu ajutorul altcuiva, nu este succesul tau, practic te minti pe tine insuti.Intr-o lume cameleonica scopul scuza mijloacele, dar nu in mileniul nostru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...