23 decembrie, 2013

JOCUL CU ZARUL

Motto propriu, insusit si asumat: spontan in ziua de azi, inseamna o alegere aleatorie!

Deja am aflat mai mult decat speram.Cum pot fi eu spontan, cand decizia mea este luata deja cu sapte secunde in urma, cand sunt robul educatiei si felului meu de a fi din trecut, atunci cand cred ca eu de fapt am luat decizia in acel moment.
Din domeniile distincte ale personalitatii, cum ar fi sentiment-gandire si judecata-perceptie, deducem ca altceva numai exista.Insist ca mai exista si alte cuvinte care pot naste o teorie noua si anume upgradarea domeniilor personalitatii, cel putin prin serenpiditate.
Adica, daca vreau sa plec la munte, decizia mea nu va fi una spontana, ci una gandita cu mult timp inainte si atunci evit aceasta situatie prin alegerea, a doua situatii bazate pe judecata, doua situatii legate prin perceptie si doua situatii la care nu m-am gandit niciodata si aleg varianta printr-un joc cu zarul stabilit de mine, astfel decizia mea de a pleca undeva este pur arbitrara.
Modul nostru de viata depinde dupa exemplificarea specialistilor de:
  • de felul cum interactionam cu lumea si directia in care ne canalizam energia;
  • de tipul de informatie pe care il remarcam in general;
  • felul in care luam decizii;
  • modul de viata mai organizat sau dimpotriva mai spontan;
...si continui eu ca modul nostru de viata poate depinde de vointa arbitrara a unui destin, ce nu tine de constiinta, ci doar de fenomenul sesizării anumitor aspecte ale descoperirilor pur întâmplătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...