23 noiembrie, 2013

POTENTIAL

Motto propriu, insusit si asumat: orice persoana normala, poate sa iti depaseasca conditia, mai trebuie sa si vrea!

POTENȚIÁL, -Ă, (I) potențiali, -e, adj., (II) potențiale, s. n. I. Adj. 1. Care are în sine toate condițiile esențiale pentru realizare;
Zilele trecute, am vazut la o emisiune, oameni cu handicap sau oameni boschetari care au reusit in viata, in detrimentul sanselor mici de reusita, prevazute de statistica.
Stiam deja, in cazul oamenilor muti, surzi sau orbi, ca isi ascut alte simturi si practic ajung sa se confunde in exprimare cu oamenii normali, poate chiar sa ii depaseasca, unii dintre ei, cu vointa sau inteligenta, inzestrati de la natura.
In cazul oamenilor boschetari, cred ca intervine deja probabilitatea, ca un om dintr-o mie are o sansa in viata de care profita, tine de matematica deja.
Acum stau si ma gandesc, ce putin le trebuie oamenilor normali sa se impuna, dar tocmai acest lucru esential ca au totul, ii face sa fie mai putin motivati si sa creada ca atunci cand au nevoie, o sa incerce totul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...