06 octombrie, 2013

PICTOR STANISLAV PLUTENKO

Motto propriu, insusit si asumat: frumosul o caracteristica usor de indentificat intr-un noian de picturi!

Scoala ruseasca de pictura de astazi, incepe sa se apropie cu pasi rapizi, de vechea scoala olandeza de pictura.Foarte multi pictori  geniali, printre care si Stanilav Plutenko.
Intrucat se gasesc foarte usor pe google imagini picturile lui,mai jos o sa prezint doar o pictura care mi-a atras atentia intr-un mod particular:


O sa incerc sa comentez pe marginea picturii.Mi se pare o pictura unica, cu doua mesaje diferite, contrastante.Ploaia, un fenomen monoton, pe care nicio persoana din lume, nu e incantata sa o petreaca in aer liber este reprezentata de o culoare inchisa spre gri care predomina pictura si doua personaje feminine descrise in culori vii, deschise, ce transmit bucuria de a trai, o atitudine pozitiva contra unui fenomen de care nu putem face abstractie.
Adevarul e ca fiecare om vede ceva diferit intr-o pictura, in functie de imaginatie, cultura, personalitate si in ultimul rand perceptia vietii din acel moment.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...