15 septembrie, 2013

DECLINUL

Motto propriu, insusit si asumat: pana in 40 de ani simtim evolutie, dupa 40 simtim involutie!

Daca iau ca reper arborele genealogic, varsta la care pot sa ajung este de 80 de ani.Daca iau in calcul ca anul acesta implinesc 40 de ani, consider ca am ajuns la jumatatea drumului.Intrebarea mea este cat mai pot evolua in conditiile in care simt pe propria piele ca numai am energia de acum 20 de ani!
Cel mai important reper al unei persoane este IQ.Coeficientul de inteligenta nu este direct proportional doar cu domeniile de inteligenta, mai intra si forma psihica, fizica si emotionala.Pe masura ce inaintam in varsta ne dezvoltam lent inteligenta emotionala, dar avem un declin semnificativ la forma fizica, iar cea psihica ramane constanta.O sa zicem ca totul se compenseaza, dar nu e asa.
Omul un cumul de factori de care depinde tot restul vietii.Singura care poate compensa pierderea unor aptitudini dobandite in timp cu truda, este experienta capatata.
Dupa 40 de ani, daca dorim sa ne pastram forma de la 20 de ani, trebuie sa jonglam cu emotii pozitive, cu efect placebo, cu meditatie interioara si noi metode de revigorare a unui organism in proces de declin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...