31 iulie, 2013

EFECTUL ZONA/TRANSA

Motto propriu, insusit si asumat: uneori citim lucruri importante pentru noi, dar le uitam!

Starea de gratie care se mai numeste ''zona'' sau ''transa'' este cel mai minunat sentiment pe care il poti incerca macar odata in viata, cu rezultate remarcabile in orice domeniu.
Transa,  e o stare de uitare de sine opusă contemplării negative sau îngrijorării, o stare de relaxare naturala activata de subconstient.
În loc să se piardă într-o preocupare plină de nervozitate, cei care intră în această transă sunt atât de absorbiţi de ceea ce au de făcut, încât uită de ei. În mod paradoxal, cei care cad într-o asemenea stare dovedesc o stăpânire extraordinară a ceea ce fac, reacţiile lor fiind perfect acordate necesităţilor în schimbare ale acţiunilor lor. Chiar dacă oamenii acţionează la capacitatea maximă atunci când se află într-o asemenea stare, ei nu mai sunt preocupaţi de felul cum se descurcă, dacă va urma o reuşită sau un eşec – pentru că plăcerea pură a actului în sine îi motivează.
Transa, însă, mai are şi alte elemente, cum ar fi emoţia absolută aflată în serviciul performanţei şi al acumulării de cunoştinţe.
Esenţa transei este o concentrare maximă, intenţionată a atenţiei asupra acţiunii de îndeplinit.
Atunci cand uiti trecutul, esti echilibrat din punct de vedere emotional si iti doresti cu ardoare sa faci un anumit lucru, ai sa reusesti in final.Aceasta stare nu numai ca iti ascute simturile si creste capacitatile cognitive, dar si iti ofera o stabilitate in sanatate.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...