14 iunie, 2013

TRAUMA

Motto propriu, insusit si asumat: doar timpul poate estompa ranile din trecut!

Ieri ma uitam la Antena 3 si am urmarit cu interes emisiunea cu Nadine.O cunosteam pe Nadine ca si cantareata, actrita, dar nu stiam ca a fost la casa de copii si nici nu imi dau seama cat de relevant era pentru mine acest lucru.Povestea ei m-a emotionat profund.Desi e o persoana implinita si realizata, undeva in sufletul ei domneste teama si gandul ca lupta cu nedreptatile nu s-a terminat.
Daca nu treci printr-o experienta asemanatoare nu poti intelege ce se intimpla de fapt cu persoana traumatizata.Chiar si traumele au nivele, in care realitatea pe fiecare nivel e complet diferita.
Traumele provin de obicei din copilarie si pot fi din orice domeniu, incepand cu copiii orfani, cu cei abuzati, cu cei cu probleme de sanatate la limita, cu pierderea celor dragi etc.
Terapia ajuta doar partial, parerea mea este ca pentru a se atenua aproape definitiv trebuie sa treaca cel putin 25 de ani.Timpul este cel care face liniste in interiorul unui om.
Forta interioara a fiecarui om e diferita, optimismul fiecarui om are procente diferite, de aici rezulta ca si recuperarea poate dura diferit de la om la om.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...