23 iunie, 2013

LUMINA VERSUS INTUNERIC

Motto propriu, insusit si asumat: Întunericul ne eliberează de constrângeri, promovând astfel creativitatea!

„Mediul slab luminat evocă un sentiment de libertate şi autodeterminare, reducând inhibiţiile”, lucruri care încurajează gândirea inovativă.
Nu trebuie neapărat să lucraţi într-un loc cu lumină redusă, ci doar să vă imaginaţi cum v-aţi simţi într-un astfel de spaţiu.
Mai mult, inovaţia apare în două faze diferite: una este aceea în care generăm ideile, iar alta este aceea în care analizăm şi implementăm ideile. Cea de-a doua etapă necesită gândire analitică, iar potrivit studiilor, aceasta se manifestă mai bine atunci când oamenii stau în medii luminate puternic.
In concluzie, ideea este urmatoarea: atunci cand avem nevoie de idei bune, punem un bec cu filament de 40W, iar cand trebuie sa analizam in detaliu ideea punem un bec de 150W.
Iar daca e prea mult efort sa schimbam un bec, ne imaginam ca stam in intuneric si creativitatea se poate schimba radical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...