13 mai, 2013

COMBINATUL SIDERURGIC GALATI

Motto propriu, insusit si asumat: chiar si un colos ca sidexul are o durata de viata!

Combinatul Siderurgic Galati construit de Ceausescu in 1965, in planul maret de industrializare a unei tari cu ambitii, a fost ca marime al doilea din Europa si al treilea din lume, daca memoria nu ma insala.Cu ajutorul acestui combinat, Galatiul a trecut pe locul 4-5 ca numar de locuitori, devenind un oras semnificativ ca expansiune pe viitor.
Au fost adusi oameni de la Combinatul de la Resita, multi oameni din mediul rural, carora li s-a promis un salariu sigur si apartament.Legenda spune, ca Ceausescu ca sa creasca natalitatea in oras, a interzis avorturile si a promis ca la un copil, primesc un apartament cu o camera, iar la doi copii un apartament cu 2-3 camere, iar la trei copii un apartament cu 4 camere.Stau si ma gandesc, ca un sambure de adevar e si in aceasta legenda, fiindca lucrurile se leaga oarecum.
Dar combinatul e pe duca, datorita intereselor europenilor si duratei de viata, care s-a apropiat de termenul final.In locul lui o sa ramana fier vechi, un oras fara perspectiva, ca multe altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...