10 mai, 2013

BIOFEEDBACK

Motto propriu, insusit si asumat: controlul functiilor organismului, ceva de viitor!

În antrenamentul prin biofeedback, indivizii primesc informații (feedback) despre un aspect al stării lor psihologice și apoi încearcă să schimbe această stare. Este folosit cel mai frecvent pentru a controla probleme legate de stres sau circulație sangvina, precum cefaleea (durere de cap), hipertensiunea arterială și tulburările de somn. Aceasta metoda consta în atașarea unor senzori legati la un dispozitiv de monitorizare. Există 2 tipuri de biofeedback:
  • electromiografia (EMG)
  • biofeedback-ul temperaturii periferice sau al mâinii
Este interesant de aflat, parerea celor ce citesc despre acest subiect, deloc de neglijat.Atunci cand iti controlezi reactiile emotionale, le inhibi, le infranezi, exista posibilitatea sa avem efecte secundare in timp?
Este necesar in conditii in care dorim sa ne depasim limitele, sa apelam la tot felul de scurtaturi, in ideea de imbunatatire a calitatii vietii si reechilibrare a spiritului!
Avem timpul necesat si energia sa facem toate lucrurile, care apar pe zi ce trece tot mai multe sau trebuie sa ne limitam in a respecta niste principii de bun simt, care sa faca diferenta in final!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...