01 mai, 2013

AMINTIRI DIN FACULTATE

Motto propriu, insusit si asumat: uneori se aprinde un beculet si insistam in descifrarea misterului!

Tin minte ca in facultate prin anul 1994 lucram la informatica in sistemul de operare Ms-Dos si lucrand in retea, administratorul avea drepturi depline si tare as mai fi vrut sa aflu parola cu un soft facut de mine.Era o legenda, precum ca un student a aflat parola, cu un program facut de el.Abia azi mi-am dat seama, ca programul acela era simplu si era in orice carte de limbaj C si o sa il arat mai jos:

#include <stdio.h>
char lin[80];
int main() {
while (gets(lin)) puts(lin);
return 0;
}
Ca sa poti afla parola administratorului, trebuia sa indeplinesti niste conditii simple, sa intri inaintea adminstratorului pe calculator, sa fii in directorul radacina C: si sa nu scrii nimic, doar sa astepti.Ideal era sa nu fie nimeni in acel moment in retea, fiindca era foarte greu sa descoperi parola apoi.
Nimic nu e imposibil, daca ai rabdare, esti perseverent si ai putina imaginatie.
O sa incerc pe viitor sa dezvolt un program, in care sa imi arate ce scrie intr-un fisier oarecare din calculatorul personal, urmand apoi sa fac un program pentru internet, la fel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...