05 aprilie, 2013

GOOGLE IMAGINI

Motto propriu, insusit si asumat: desi este cel mai bun motor de cautare imagini, are totusi hibe!

Google este un brand, o firma respectabila care dispune de cei mai buni programatori si carora le pune la dispozitie un mediu de munca ideal, conceput dupa filmele SF.
Google imagini este un motor de cautare imagini.Punem o poza si daca ea se mai regaseste undeva pe internet, o va gasi, desi in miliardele de pagini din internet, e ca si cum ai cauta acul in carul cu fan.Intrebarea esentiala care se pune, este daca poza este putin modificata, nu conteaza ca photoshop sau alte moduri, mai putin conteaza asta.Pana la urma, este un program, un soft, care poate nu e perfect.In acest sens, luam un exemplu simplu si anume, doua portrete, un original si o reproducere:


Intrebarea care se pune, este desi sunt aproape identice, ele ca si imagini nu se regasesc una pe alta, apar ca picturi diferite.Asta ma duce cu gandul ca softul creat de cautare, are niste pasi bine stabiliti, in sensul ca:
  • se cauta la nivel de pixeli imaginea originala, indiferent de dimensiune;
  • daca se adauga si un text, se cauta o imagine apropiata de cea originala;
Hiba este, ca pentru a gasi o copie a unui original, am nevoie de text, de ceva suplimentar, ceea ce s-ar traduce ca acel soft merita imbunatatit cumva.
Fac abstractie ca pozele pot fi facute cu aparate foto cu megapixeli diferiti, in conditii de luminozitate diferita, ceea ce ar afecta imaginea.
Orice lucru invatat si inteles, ne poate ajuta la un moment dat, iar daca facem si ceva constructiv este minunat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...