02 martie, 2013

INSTINCT ANIMALIC

Motto propriu, insusit si asumat: egoismul poate fi privit ca prima trasatura primara a subcontientului si nu are legatura cu evolutia!

A fi egoist e un instinct animalic, e ceva genetic, ascuns undeva in subconstient, el iese la iveala atunci cand ne asteptam mai putin.De ce 1% din populatie nu e egoista, tine de educatie, de spiritualitate, de principii, dar oricum e prea putin din ce as considera eu ca ar trebuie sa existe intr-o societate desprinsa din carti si din forma finita evolutiva a unei civilizatii cu grad ridicat de inteligenta.
Va supun atentiei un caz real: un parinte, tata a doi copii, de profesie alpinist utilitar, are un accident si ramane fara un antebrat.Bineinteles, el devine un handicapat, primeste o pensie simbolica si o perspectiva mai putin luminoasa asupra vietii.Morala, este ca sotia a divortat si l-a lasat cu cei doi copii.O sa spuneti ca este o persoana ghinionista!
Intrebarea este, cum ati fi procedat in locul sotiei.Sunt absolut convins, ca 99% dintre cei intervievati ar raspunde ca nu ar divorta.Parerea mea, este ca fara sa fim ridicoli sau ipocriti, raspunsul in cel mai bun caz, este nu stiu!In conditii atipice, luam decizii neobisnuite chiar si pentru noi, fiindca fiecare din noi posedam un instinct animalic, care nu ne lasa sa ne bazam doar pe sentimente si desi e trist, acesta e purul adevar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...