28 martie, 2013

BOALA AUTOIMUNA

Motto propriu, insusit si asumat: ca sa descoperi ceva ce pare aproape imposibil de inteles, trebuie sa ai incredere in tine si sa incerci!

Rolul sistemului imunitar este sa protejeze organismul de afectiuni cauzate de bacterii, virusi, microbi sau celule dezvoltate anormal; in cazul bolilor autoimune, sistemul imunitar ataca si distruge in mod eronat tesuturile si organele umane.
De obicei boala autoimuna este genetica.
La o emisiune la tv s-a prezentat un caz de transplant de ficat, intre doua persoane in stare critica, una avand ciroza hepatica si alta acumulare de cupru in ficat.De obicei, transplantul se facea de la o persoana sanatoasa, acum din lipsa de material, pe ultima suta de metri s-a decis sa se faca transplantul intre cele doua femei cu probleme care nu se pot rezolva altfel.
O sa va intrebati, cum pot doua persoane sa primeasca un ficat distrus si apoi sa il insanatoseasca.Totul e destul de simplu, fiindca  ambele persoanele sufereau de o boala autoimuna, dar din cauze diferite, organismul a putut prin medicatie si prin gena diferita sa regenereze ficatul.
Acest transplant a fost o premiera in Romania si am impresia ca si din lume, existand doar articole de specialitate pe aceasta tema.
Nu stiu daca am dreptate in acest caz interesant si dificil de interpretat, dar asa am perceput eu nivelul de adevar din relatarea foarte scurta si fara prea multe detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...