24 februarie, 2013

METODA SUPAPELOR

Motto propriu, insusit si asumat: metodele revolutionare dintr-un anumit domeniu, merita incercate si in alte domenii!

Mai demult am vizionat o emisiune despre casa viitorului, o casa ecologica in care reglarea temperaturii si umiditatii in interior se realiza automat prin deschiderea si inchiderea unor supape aflate pe acoperis, care era in acelasi timp si tavanul camerei.O sa incercam azi, sa extindem aceasta metoda, in cu totul alta parte si anume aici ma refer, la organismul uman.
Ca sa reglezi ceva, ai nevoie intotdeauna sa stii principiul de functionare.Fiecare persoana are niste laturi psihice, fizice si emotionale care interationeaza si se intrepatrund la un moment dat, formand astfel un tot unitar.Atunci cand apar dezechilibre, ar trebui sa venim cu ceva ajutator si ma gandesc ca am putea incepe cu metoda supapelor.
Fiecare din noi, excelem pe cel putin doua domenii ale inteligentei multiple, in acez caz, ele ar fi supapele care ar trebui sa ofere reglajul organismului uman.
Pentru mine este evident ca fiecare organism functioneaza diferit, fiecare avem puncte slabe si ma gandesc aici la cele genetice, si puncte forte, cele pe care le dobandim in timpul vietii.
In acest caz, metoda ar trebui una personalizata pentru fiecare persoana in parte.
Metoda este explicata la un nivel foarte abstract, dar eu consider ca e un bun inceput, de la care se poate pleca pe viitor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...