27 februarie, 2013

CUPIDITATE

Motto propriu, insusit si asumat: intr-o lumina dinamica, ne dorim mereu sa ajungem tot mai sus!

Cupiditate e un termen mai putin folosit, sinonim cu lacomia, exprima o stare de fapt a lumii in mileniul care l-am inceput, nu de foarte mult timp.
Deunazi citeam si cu tristete recunosteam, ce riscam sa devenim.Mancam tot mai mult, bem tot mai mult, incercam sa ne distram la infinit si la urma cand tragem linia, avem multe regrete.
Vrem totul si daca se poate inca de la inceput.La inceput dorim doar sa fim fericiti si ne alegem consoarta cu care sa traim o viata intreaga si incepem experienta vietii noastre.La inceput ne dorim doar un apartament si pentru asta suntem in stare sa trecem mari si tari, dupa ce ne-am indeplinit visul, dorim o masina ultimul tip straina, trecem si de acest hop, apoi dorim 2 copii, nici asta nu e de ajuns, ne distram la mare, la munte, apoi ne dam seama ca e mai bine sa calatorim in alte tari.
Trece un timp si apoi, ne dam seama ca ne mai trebuie o amanta, ce nevoie mai avem de nevasta si impartirea averii ar fi un pas bun.
Nu ma incadrez in acest tipar, dar imi dau seama, ca media fara sa vrea ne inoculeaza, ca toti putem avea tot ce ne dorim, nu ne spune insa, ca pentru ati atinge scopul nu e indicat sa calci peste cadavre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...