20 ianuarie, 2013

LITERATURA DESPRINSA DIN REALITATEA AUGMENTATA

Motto propriu, insusit si asumat: literatura stiintifico-fantastica si-a depasit durata de viata si va fi inlocuita cu literatura augmentata!

Prin contrast, realitatea virtuala inlocuieste lumea reala cu una simulata, in care trebuie sa extragem partea de adevar absolut dintr-un fals abstract.
Imaginati-va o lume reala cu extensii din virtual, cele doua lumi se intrepatrund si ating stari de extrem, in care cu greu iti dai seama unde incepe realul si unde se termina virtualul.
Odata cu aparitia internetului,  gps, mobilelor cu aplicatiile lor, imi imaginez cu greu o lume fara ele.
Ele fac parte din viata noastra, ne ajuta intr-un mod explicit si momentan nu putem faca abstractie de ele.
Literatura stiintifico-fantastica si-a atins pragul, in sensul ca foarte multe lucruri din lumea reala, numai pot fi descoperite.Teleportarea in timp real sau in viitor, invizibilitatea, sunt doar niste iluzii, ele fizic neavand cum sa se poata face.
In acest caz, virtualul, va fi cel mai interesant mediu de studiat, cu aplicatii practice, putand fi pe viitor, nu un moft, ci mai degraba o necesitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...