06 decembrie, 2012

JORDIE

Motto propriu, insusit si asumat: nuiaua este cadoul de Mos Nicolae perfect pentru cei neascutatori!

JÓRDIE ~i f. Ramură lungă, subțire și flexibilă, curățată de ramificații și de frunze; nuia; vargă.
In datina populara jordia are rolul ei primordial, care nu poate fi trecut cu vederea.Daca nu iti place cum se comporta cel drag tie, prima oara il atentionezi si cand e cel mai bun moment de facut acest lucru, in prag de Mos Nicolae, pe langa cadoul mic visat, adaugi langa o nuia foarte lunga si elastica.
Fiecare popor are obiceiurile lui care sunt simpliste , dar foarte edificatoare si care se asocieaza  secole de-a randul cu un fel de a fi al fiecarui popor, ce nu suporta asemanare.
Viata in genere e un sir ascuns de evenimente interdependente si de actiuni dinamice necontrolate in cel mai mic detaliu,care privesc din orice unghi ai privi, oamenii si visele lor, care se intersecteaza in final, cu realitatea in forma absoluta si mai putin abstracta.
Gandul prima reactie pasiva a constientului, coordoneaza primul nivel de activitate activ prin prisma actiunilor percepute de constient.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...