03 decembrie, 2012

IDEI INTERESANTE

Motto propriu, insusit si asumat: orice idee ce vine din exterior si pare logica, e bine de tinut minte!

Un experiment psihologic incerca sa demonstreze ca identitatea sexuala a copilului nu este prestabilita din uter, ci este conditionata social.Mai tarziu, s-a observat ca acest lucru este total fals.
Tin minte ca atunci cand eram in scoala gimnaziala, am avut un foarte bun profesor de fizica, care a adoptat un copil si care spunea ca nu conteaza cine sunt parintii si ce gena poarta, conteaza educatia primita si sprijinul psihologic, moral in conditii optime, acestea din urma conducand la succesul micutului.Si acest lucru s-a dovedit, total fals, fiindca gena conteaza in viata.
Daca trag linia, imi dau seama, ca aici se face diferenta, nu putem sa asteptam uneori 20 de ani, ca sa dovedim ceva, trebuie sa mergem pe intuitia noastra si trebuie sa avem curajul sa riscam in cunostinta de cauza.Nimic nu e imposibil, atat timp, cat deciziile se iau atunci cand bioritmul nostru e la cote inalte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...