30 decembrie, 2012

CAR PITESTI

Motto propriu, insusit si asumat: in conditii atipice vietii de zi cu zi, primeaza instinctul de supravetuire si mai putin educatia primita!

O emisiune la o televiziune, prezenta un eveniment ingrijorator spun eu, atat timp cat o multime de oameni se calcau la propriu in picioare, pentru a intra in posesia sumei de 30 de lei.
CAR Pitesti in prag de sarbatori s-au gandit sa de-a o mana de ajutor membrilor CAR cu pensii sub pragul de 700 de lei, adica aproximativ 300 de oameni, din evidenta lor.
Bineinteles ca nu se asteptau sa vina toti si sa se imbulzeasca, sa-si puna inclusiv sanatatea in pericol, pentru o suma pana la urma mica.
Nu putem face abstractie ca exista in Romania o patura sociala la limita supravetuirii si anume pensionarii cu pensii mici si singuri, fara posibilitate de sprijin.
Imi aduc aminte ca pe timpul lui Ceausescu cand eram copil, stateam la rand cu cartela pentru paine, produse alimentare ore intregi si alaturi de mine, stateau si actualii pensionari, care se pare ca nu au uitat ca vremurile uneori se intorc indiferent ca esti in capitalism sau socialism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...