08 decembrie, 2012

ARBORE GENEALOGIC

Motto propriu, insusit si asumat: zestrea genetica porneste de la arborele genealogic!

GENEALOGÍE, genealogii, s. f. Urmărire sistematică a filiației existente între membrii unei familii (marcante), făcută pentru a stabili originea și gradul lor de înrudire.
Daca dorim sa ne imaginam cum arata un arbore genealogic, ganditi-va la un copac cu multe ramificatii, in care noi suntem trunchiul si baza arborelui in acelasi timp.
De ce este asa interesant sa studiem arborele genealogic, fiindca de acolo ni se trage zestrea genetica si de acolo putem trage multe concluzii.
Mai jos o sa scriu prima ramificatie a arborelui genealogic.
TAU ION = 1898-1949 =51 ANI;
TAU MARIA = 1904 - 1998 = 94 ANI;
NECULA VASILE = 1920 - 2004 = 84 ANI;
NECULA VASILICA =1924 - 2012 = 88 ANI;
Daca fac media iese aproximativ 79 de ani.Dar gena noastra se duce de obicei, doar spre o parte a bunicilor si atunci media iese 72 de ani.De aici deduc ca speranta mea de viata este de minim 70 de ani, daca nu iau in calcul parintii.
Daca ar fi trebuit sa fac arborele cu fratii si surorile bunicilor, nu aveam timp sa culeg datele, fiindca fiind toti frati multi cu copii multi, nu as fi avut loc sa expun!
Atunci cand numai sunt in fiinta o parte din arborele genealogic, parca simtim ca a murit si o particica din noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...