18 noiembrie, 2012

TEORIA CAMPURILOR UNIFICATE

Motto propriu, insusit si asumat: majoritatea teoriilor pana sa fie aplicate, sunt simple speculatii, teorii sau iluzii!

Dupa ce a descoperit teoria relativitatii, Albert Einstei a incercat sa descopere o Teorie a Totului care sa uneasca cele patru forte majore.Prin ea Einstein considera ca ar fi putut explica intregul univers, aceasta este teoria campurilor unificate.
Dupa moartea lui si alti fizicieni au continuat cercetarile lui si au ajuns la Teoria Corzilor sau String Theory, care spune ca particulele elementare sunt alcatuite din corzi aflate sub excitatie. Corzile trebuie sa fie intinse sub tensiune, pentru a deveni excitate, dar aceste corzi nu sunt prinse de un suport, ele plutesc in spatiu-timp.
Nu o sa insist foarte mult asupra datelor tehnice, care nu ne spun mare lucru.Ei incearca de fapt cu aceasta teorie sa afle cum s-a nascut universul si daca este posibila calatoria in trecut si in viitor.
Daca fac un mic exercitiu de imaginatie, consider ca daca ar fi posibila calatoria in viitor sau  in trecut, orice modificare a unui eveniment independent, ar presupune, dezvoltarea actiunii in dimensiuni paralele, ceea ce nu ar afecta prezentul din aceasta dimensiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...