02 noiembrie, 2012

LINII SI STATII ELECTRICE INDRUMATOR

Motto propriu, insusit si asumat: tehnologia avanseaza repede, dar mai trebuie si bani sa o aplici!

Cea mai completa carte de instalatii de distributie a energiei electrice este ''Linii si Statii electrice Indrumator - N. Badulescu.Desi e editata in anul 1967 si de atunci au trecut 45 de ani, cartea este de actualitate datorita unui context nefericit si anume:
  • nu s-au mai facut investitii si modernizari, decat intr-un procent de 10%, fiindca nu au existat bani suficienti pentru asa ceva;
  • principiul de functionare ramane acelasi desi echipamentul este de fabricatie recenta;
Stau si ma gandesc ce predau profesorii la universitatile de electroenergetica, in conditiile in care echipamentele din instalatiile electrice sunt vechi in procent de 90%.Daca iesim in orice tara europeana, statiile electrice sunt automatizate neavand personal de intretinere, dar nu e si cazul nostru.
Pe masura ce trece timpul imi dau seama ca intre teorie si practica e o mica-mare diferenta, sa percepi lucruri pe care nu le traiesti, e imposibil de intuit.
Dar viata merge inainte, fiecare inchidem ochii pe domeniul pe care activam, ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic, fiindca minciuna prin omisiune, e sport national in Romania, incepand de la politiceni si terminand cu cei care ne conduc tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...