26 noiembrie, 2012

INCANTATIE

Motto propriu, insusit si asumat: nu exista cuvinte magice, care sa influenteze negativ sau pozitiv o stare de fapt!

Teama este o reactie a psihicului nostru mult incercat.Atunci cand ceva nu ne merge bine, incercam sa ne echilibram, intr-un fel atipic educatiei primite anterior, pur si simplu dam vina pe farmece, vrajitorii sau alte energii negative voit introduse in spatiul nostru in care convetuim zi de zi.Atat timp cat are o finalitate pozitiva, prea multe semne de intrebare nu ne-am pune, daca gandul nu ne-ar duce la situatia ipotetica, in care, a doua oara, s-ar putea sa numai tina smecheria si sa ajungem intr-un punct mort, acolo de unde am plecat initial.
Orice lucru poate fi explicat pe lumea noastra intr-o logica ordonata, aranjata, urmare a informatiilor dobandite in timp si a zestrei genetice care isi pune pecetea pe actiunile noastre viitoare.Chiar si in in lipsa lor, putem merge pe intuitie, fler, cautand doua surse si aranjand ca intr-un puzzle, solutia la problema propusa.
Chiar si cand realul pare ireal, putem face o mica pauza si mergem inainte ca si cand nimic nu s-ar fi intimplat.Nimic nu este mai frumos in lumea asta, decat sa vezi totul in roz, indiferent de detaliile ascunse ale realitatii care uneori ne pune la mare incercare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...