27 noiembrie, 2012

FENOMENUL ISAO MACHII

Motto propriu, insusit si asumat: unele lucruri par sa ne depaseasca ca logica, la prima vedere, la a doua vedere, orice e posibil!

Isao Machii e ceea ce japonezii numesc un "samurai modern". Abilităţile sale cu sabia sunt de neimaginat.
El a reusit sa reteze cu sabia un glont, tras cu pistol semiautomat de la distanta de 25 de metri.
Specialistii spun ca e imposibil sa reactionezi la viteza glontului si mai putin probabil sa si nimeresti glontul, dar el totusi a reusit acest lucru.
Fiecare din noi avem aptitudini cu care ne nastem, excelam pe un domeniu, efortul nostru fiind minim, in realizarea unui exercitiu de dificultate maxima.
Tin minte, atunci cand eram copil am jucat fotbal 4 ani.Baza a ramas chiar si dupa ce au trecut 28 de ani, tehnica de lovire a balonului in conditii improprii, nu tine neaparat de munca si exercitiu, cat de aptitudine.Cand un jucator centreaza o minge, sa o ei din voleu spre poarta cu putere, fara sa atinga pamantul e aproape imposibil.Aici e vorba de intuitie si coordonarea in plan executata de creier asupra dinamicii corpului, picioarelor si bratelor.Practic creierul face tot.
Uneori reusim sa fim uimiti de miscarile naturale si imposibile ale unor atleti unici, dar intr-un final nu e nimic neobisnuit, totul tine de unicitatea unui individ care completeaza o abilitate inascuta cu multa munca si pasiune, iesind in final un exercitiu perfect imposibil de realizat! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...