31 octombrie, 2012

SINDROMUL DEPENDENTEI ACUTE

Motto propriu, insusit si asumat: in noul mileniu, termenul de dependenta, capata conotatii noi!

Sa ne imaginam un mic scenariu: sa ne imaginam ca citim un articol de specialitate din anul 1980, despre dependenta.Imi si imaginez vorbindu-se despre dependenta de alcool, de medicamente si cam atat.In noul mileniu, vorbim despre dependenta de droguri, de internet, de jocuri pe calculator, de facebook, parca e altceva decat acum 32 de ani!
Din experienta capatata anterior despre articolele de specialitate, am dedus, ca nu ne mai putem baza pe ele, ce s-a scris anul acesta, numai este valabil peste un an de zile, fiindca si ritmul de perceptie a informatiei creste exponential, regula mentinandu-se pe toate segmentele.
Acum eu as putea defini termenul de dependenta, orice lucru care ne poate capta atentia timp de 72 de ore si fata de care nu ne putem abtine, aici facand exceptie, apa, mancarea si somnul, in rest orice lucru, obiect, sentiment interpus intre noi si constiinta noastra, poate fi considerat dependenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...