04 octombrie, 2012

RESTRICTIA CALORICA

Motto propriu, insusit si asumat: ce nu te omoara, te face mai puternic!

Ultimele studii de specialitate, conduc la ideea ca imbatranirea este o consecinta a unui metabolism ridicat.
Dieta anti-calorii este singurul lucru care a dovedit ca prelungeste viata.Daca presezi organismul sa nu mai accepte asa multe calorii, se pare ca pana la urma se va adapta si va incetini metabolismul.
Desi hormonul mentine si repara tesuturile, nivelurile ridicate ale acestuia contribuie la aparitia cancerului si la imbatranire.
Morala este ca daca oamenii ar manca cu 40% mai putin si-ar prelungi viata cu 20 de ani.
Ce nu inteleg eu la dieta anti-calorii, este ca mancand putin, dezvolti si energie putina, deci esti neproductiv la munca, ceea s-ar traduce prin ineficienta.Nu mananci, nu este fericit.
Daca as trage niste concluzii, as spune, ca dieta anti-calorii, necesita un ritm propriu constant, dar incet, energie mai putina, dar probabil se compenseaza fiindca poate dura o perioada de timp mai mare din zi, vreo 12 ore.Restrictia calorica, eu cred ca intr-adevar prelungeste viata.Sigur nu as putea trai cu 600 de calorii pe zi, dar pot manca mai putin decat cei de langa mine si e suficient!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...