02 octombrie, 2012

PROBLEME DELICATE

Motto propriu, insusit si asumat: teoria probabilitatilor spune ca odata si odata, toti vom avea o problema cu utilitatile!

Din problemele delicate cu care nu mi-ar placea sa ma confrunt in viata de zi cu zi, prea des, este cu utilitatile.
Ganditiva cum ar fi sa ai caloriferul fisurat, robinetul principal de apa fisurat, furtunul de gaze sa se fisureze si sa nu mearga inchizatorul principal, probleme cu energia electrica, cu usa de la intrare.
Sa incercam sa rezolvam probleme pe rand si sa vedem cat de dificile ar fi ele:
  1. Usa de la intrare sa nu se mai deschida.Gasim un vecin cu o bormasina si problema e rezolvata.
  2. Numai avem energie electrica deloc. Schimbam siguranta fuzibila sau stam la lumanare, pana gasim un electrician.
  3. Avem scurgeri de gaze.Inchidem robinetul de gaz si anuntam deranjamentele.
  4. Se fisureaza robinetul principal de apa rece sau calda.Trebuie sa inchidem apa de jos, daca gasim un vecin care stie unde e pozitionata valva principala si sa il inlocuim in timp util.E destul de dificil de realizat in timp util, din lipsa de componente datorita orei tarzii sau de personal calificat care sa schimbe robinetul.
  5. Se fisureaza caloriferul.Acesta e cel mai urat cosmar care i se poate intimpla cuiva.
Mie mi s-a defectat robinetul principal de apa rece de la baie.Dupa ce am rezolvat problema si nu usor, primul gand, a fost sa inlocuiesc in weekend toti robinetii, intrucat sunt de proasta calitate si e aproape imposibil ca corpul robinetului sa se fisureze in doi ani.Dar, stau si ma gandesc, ca poate a fost un defect de fabricatie, poate a fost strans prea tare acum doi ani si s-a produs o mica fisura, care in timp s-a amplificat.
Morala este ca nu e bine sa facem investitii proaste, sub impulsul emotiilor de moment!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...