13 octombrie, 2012

MASINI NOI VERSUS MASINI SECOND HAND

Motto propriu, insusit si asumat: ideal e ceva nou, dar daca e nevoie merge si second hand!

Atunci cand ai bani si nu ai ce face cu ei, ideal e sa ei o masina noua, ceva gen un jeep mercedes MLK.Ai toate dotarile posibile, la impact scapi cu viata ce iti poti dori mai mult.Dar daca nu ai bani, care sunt optiunile?
Masina dupa 4 ani, ii scade valoarea cu 50%.In conditiile in care nu ai kilometri prea multi, e o afacere foarte buna.Dar atunci cand achizionezi masina, trebuie sa respecti niste reguli cu sfintenie:
  • sa fie un singur proprietar;
  • sa fie masina achizionata in tara de bastina;
  • sa aiba carte de service cu toate facturile la zi la revizii;
  • sa o verifici la un service specializat;
Conditiile de mai sus, sunt de obicei suficiente, in a scadea riscul cumpararii unei masini care nu a fost ingrijita corespunzator.Ideal ar fi sa luam masina de la cineva cunoscut sau din Germania, astfel riscul de a lua o masina necorespunzatoare scade foarte mult.
Toti avem incredere in noi si in intuitia noastra, dar uneori daca nu respectam niste pasi simpli, ne putem pacali, iar atunci cand nu ai nici bani, banii pentru masina reprezinta o investitie serioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...