06 octombrie, 2012

CANALE DE VANZARE

Motto propriu, insusit si asumat: canalele de vanzare, numai sunt cele de acum 20 de ani!

Desi am facut o facultate tehnica, printre specialitati, am mai studiat  marketingul si managementul.Au trecut multi ani de atunci, dar inca imi mai amintesc ca la marketing, existau acele canale de vanzari, si anume supermarketurile, care cu timpul urmau, sa le absoarba si pe magazinele de cartier!Acum, incepe sa apara un nou canal de vanzari si anume, canalul virtual, cel de pe internet, in care multi cumparatori cauta produsul cel mai ieftin, in special la electronice si electrocasnice.
Cei care stiu sa profite de internet, stiu ca produsele de pe un forum de oras, in care posibilitatea de cumparare este mai mica si produsul in sine, este mai ieftin fata de alte orase unde puterea de cumparare este mai mare.Si daca consider ca nu pot produce suficient profit care sa ma satisfaca, cumpar de pe ebay.com, unde piata de desfacere este din toata lumea si sansele sa iau un produs mult mai ieftin, este mult mai mare.
Dar nu totul este atat de simplu, cum pare, fiindca sa cumperi de pe ebay, necesita timp in care sa inveti regulile jocului, ca sa nu te pacalesti.Conteaza sa stii engleza si minime cunostinte de economie, gen TVA, taxa vamale, transport, discount!
In final, castiga cel care are curaj si incredere in el si mereu incearca sa gaseasca, alte si alte canale de comunicatie, lasand la o parte ce a invatat in facultate si bazandu-se mai mult pe instinct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...