07 septembrie, 2012

GANDIRE INOCENTA

Motto propriu, insusit si asumat: oamenii marunti se ocupa cu lucruri marunte!

Mai demult am vazut un film, in care printre altele s-a spus si citatul de mai sus, atunci nu am inteles mai nimic din el, acum inteleg tot.
Pe masura ce trece timpul, ne maturizam, capatam experienta si nu ne mai amagim cu vise desarte,  de tipul, castig la loto, gasesc o comoara, devin bogat din senin, deoarece o astfel de gandire inocenta poate fi daunatoare pe termen lung. Nu e rau sa visam, dar atunci cand visele nu se indeplinesc si anii trec, in locul lor, apare frustarea si neputinta, ceea ce duce la o energie negativa.
Ma gandesc mereu la un parcurs natural, cu pasi marunti, cu picatura chinezeasca si cu multa, multa munca, fiindca in definitiv marile realizari din viata mea, au aparut ca si consecinta unei munci asidue si nu datorita unui context favorabil.Este important sa ai sansa in viata, e mai bine sa nu te bazezi niciodata pe acest aspect, care poate fi neglijat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...