29 septembrie, 2012

BATERIA ROMBAT CALCIU 62AH

Motto propriu, insusit si asumat: uneori si prea multa informatie, te poate duce in eroare!

Mi-am cumparat de curand o baterie pentru masina Rombat Calciu si spre rusinea mea, mi-a fost lene sa imi iau aparatul de masura si sa verific daca bateria este incarcata 100%.
Pentru ca bateria sa fie incarcata 100% este necesar ca tensiunea in curent continuu sa fie la valoarea de 12,80 volti, asa cum este specificat si in certificatul de garantie al producatorului.
Toti stim ca pana sa le vanda distribuitorul le tine depozitate cel putin 3 luni, timp in care valoarea tensiunii tinde sa ajunga la 12,60 adica o incarcare de aproximativ 85%.
Dar, supriza, in certificatul de garantie la drepturile consumatorului scrie ca bateria este livrata in stare incarcata la 12,6 volti.
Morala este ca masinile noi, au baterii noi direct de la producator la tensiunea de 12,8 volti si bateria tine vreo 7 ani, iar la bateriile luate de la distribuitor, la tensiunea de 12,6 volti bateria va tine maxim 5 ani.
In conditiile in care pe internet valoarea bateriei ajunge la 200 de lei si eu am reusit sa o iau cu 160 de lei, e lesne de inteles ca pe masura ce este depozitata mai mult timp, valoarea ei scade!
In timp o sa imi dau seama, daca am facut o afacere buna sau nu!
PS: azi dupa 7 luni de cand am luat-o masor bateria dimineata inainte de pornire si aveam 12,76.Se pare ca m-am inselat momentan, fiindca se pare ca bateria si-a revenit pe timp de vara!Peste un an de zile, o sa revin cu alte masuratori.Morala este ca nu este indicat sa masuram bateria iarna, ne poate insela masuratoarea!
PS: azi dupa 9 luni, masor dimineata bateria si are 12:43.Initial nu mai intelegeam nimic, dar revin cu comentarii dupa ce o sa plec la un drum lung, fiindca imi dau seama ca de 2 luni m-am plimbat doar in oras si e posibil, sa se incarce si sa ajunga iar la 12,76 dupa un drum lung, dar sa vedem!

2 comentarii:

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...